FREEBIES : Header For You - part 2

yeahh , una kembali dengan freebies header buat semuaa :) tapi kali nie una buat dua je , una tak de idea nak buat . hehehe :D nanty una tambah lagy kayy ? semoga korunk sukaa ^^
Header 1
Header 2
jadi ,mintak jasa baik credit doodle tuh pada http://saranghae012.tumblr.com okeyy ? sebab una pun ambil doodle omey tuh dari situ ^^ and please komen una kalau ambil & tell me if nak refreebies atau apa2 pun . since ramai bertanya ape font yang una guna kan untuk header nie jadi una bgtahu dalam entry nie yaa :) untuk  words superb cutie - Baby Kruffy font , yeah , i'm cute and i know it - amazon font , Life like a fairytales ! & i love being like a princess - rumpelstiltskin font . jadi una harap una dapat mmbantu ^^
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

FREEBIES : Background part-22

heyy , so ramai pulak yang request una untuk bagi freebies background mcm una kan , soo , una dah tweak kan colour dia . tak tahu lah korunk suka atau tak kan warna dia . soo , here it is . tak perlu credit pun tak pe sebab background nie bukan kepunyaan una . jadi kalau korunk ambil komen saja :)
 http://2.bp.blogspot.com/-hRhgJ7S6Ky8/TwlH9_ec2tI/AAAAAAAAC4Q/pQVNmrzo_EA/s1600/bgunadot1.gif
 http://3.bp.blogspot.com/-HprpNoJ53DM/TwlH_AwdF7I/AAAAAAAAC4Y/UH_xIcIDLAY/s1600/bgunadot2.gif
 http://1.bp.blogspot.com/-5RzrIaoZZWI/TwlIAgZQO7I/AAAAAAAAC4g/AQPXOna_q8s/s1600/bgunadot3.gif
 http://4.bp.blogspot.com/-MiKhTquQczA/TwlIAxEXW6I/AAAAAAAAC4k/CxzjYf5pufs/s1600/bgunadot4.gif
 http://3.bp.blogspot.com/-G09I4577cP0/TwlIBTANxCI/AAAAAAAAC4s/IDRPpODcJ_o/s1600/bgunadot5.gif
http://4.bp.blogspot.com/-x18N2h95e1M/TwlIB5bvfaI/AAAAAAAAC40/M03nnmCQ1LY/s1600/bgunadot6.gif
okey una dah tweak kan dia . hope sukaa :) komen yer ?
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

FREEBIES : Background Part-21

nie freebies yang una nak bagi untuk korunk semua . hope suka :) tak perlu credit tapi kalau ambil comment saja yaa ? :)
 http://2.bp.blogspot.com/-mVviTXDckBo/Twg_3oRfZjI/AAAAAAAAC2Y/QjfdcP2Jkuk/s1600/unabgvintageblue.gif
 http://4.bp.blogspot.com/-8pFNzqs4gbA/Twg_5Y4pTKI/AAAAAAAAC2g/BD-jcoUhDPk/s1600/unabgvintagegreen.gif
 http://4.bp.blogspot.com/-JuZqJwiZdAU/Twg_7QHuTWI/AAAAAAAAC2o/Tfo9nYn7a1k/s1600/unabgvintagegrey.gif
 http://4.bp.blogspot.com/-bywBET4p2PA/Twg_8_wzAYI/AAAAAAAAC2w/Ybt278fns-M/s1600/unabgvintageorange.gif
 http://4.bp.blogspot.com/-N7qaanth2hY/Twg_-7nG13I/AAAAAAAAC24/Wx3C1ju0V_s/s1600/unabgvintagepink.gif
 http://3.bp.blogspot.com/-JRIBZYPkois/TwhAApvqj3I/AAAAAAAAC3A/R7OxLbCSqQI/s1600/unabgvintagepurple.gif
http://3.bp.blogspot.com/-CGoRqe5_c6Y/TwhACPvJtJI/AAAAAAAAC3I/qwQS_CgzCBY/s1600/unabgvintageturqoise.gif

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

FREEBIES : Background part-20 (own made)

yeahh , akhirnya dapat jugak una bagi freebies background gradient nie dekat korunk , thanks pada akak eda sebab sediakan tutorial nie . soo , hope korunk sukaaa ! ngeee :D una akan bahagi kan pada 2 parts . satu yang bacground putih dekat bahagian atas satu background putih dekat bahagian atas :)

Background putih dekat bahagian bawah.
 http://4.bp.blogspot.com/-X5PDmoiNZ2Y/TwGUlHXcpvI/AAAAAAAACuk/UP3ASWHl3Pc/s1600/unagradientbluedown.png
 http://2.bp.blogspot.com/-WOcVbe-lTkw/TwGUlmG6VUI/AAAAAAAACuo/kfoVSPBtgkI/s1600/unagradientgreendown.png
 http://4.bp.blogspot.com/-9wc6Yh_zc_I/TwGUmDGtDDI/AAAAAAAACuw/mo1Rg9LaiOw/s1600/unagradientgreydown.png
 http://1.bp.blogspot.com/-sFfZk6Mfcbk/TwGUmzLem_I/AAAAAAAACu8/84MXDh5w7zY/s1600/unagradientorangedown.png
 http://1.bp.blogspot.com/-vnmjOR163Vs/TwGUoFKrcvI/AAAAAAAACvA/pFzYuvjyZXA/s1600/unagradientpinkdown.png
 http://4.bp.blogspot.com/-Z3HM-hWPkOU/TwGUo5l7gSI/AAAAAAAACvM/qYIXjJoeOd4/s1600/unagradientpurpledown.png
http://3.bp.blogspot.com/-3Z4DNl50yAE/TwGUplh4N2I/AAAAAAAACvQ/gItyFffM3lY/s1600/unagradientturqoisedown.png


Background putih dekat bahagian atas. 
 http://4.bp.blogspot.com/-iVuppwimw50/TwGYvRdy74I/AAAAAAAACvg/quSz_F_cuck/s1600/unagradientblueup.png
 http://1.bp.blogspot.com/-AgLzZ7B9x5w/TwGYvyeUoPI/AAAAAAAACvo/Z4bGiLzytVc/s1600/unagradientgreenup.png
 http://3.bp.blogspot.com/-OtXC2JQ6Tdk/TwGYwwFxMiI/AAAAAAAACvs/fOB0FvBZ76M/s1600/unagradientgreyup.png
 http://3.bp.blogspot.com/-dvNQKC4IbP4/TwGYxRb7o9I/AAAAAAAACv0/7WjWy8LNAro/s1600/unagradientorangeup.png
 http://3.bp.blogspot.com/-FmExRTUvOCo/TwGYyMbzaII/AAAAAAAACwA/i0BvjBuMe7Y/s1600/unagradientpinkup.png
 http://2.bp.blogspot.com/-R4nKa40iMXA/TwGYzBgm_QI/AAAAAAAACwI/zwMUdfJvlYs/s1600/unagradientpurpleup.png
http://3.bp.blogspot.com/-wmZONOFTk8w/TwGY0K77fTI/AAAAAAAACwQ/mAY9MCojEg0/s1600/unagradientturqoiseup.png
then korunk kene ikut tuto nie pulak how nak masukkan url background nie dalam blog korunk :

First go to your Dashboard > Design > Edit HTML then copy lah url dekat atas nie then masukkan background tuh mcm nie >
background:url(URL BACKGROUND) repeat-x fixed;
nampak yang una BOLD kan tuh ? yg tuh korunk kene tambah . tak faham ? korunk tengok gambar bawah nie :
moga dapat membantu yaaa ?? :) comment kalau ambil :)

Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

FREEBIES : Background part-19

taraa , freebies bg lagy :) kali nie una bagi background wave pulakk :) soo , moga korunk suke . mcm biasa una tweak colour saja . and this is not my own creation . thanks you .
 http://3.bp.blogspot.com/-masDpFIuSvk/TwGLuUtGLrI/AAAAAAAACtw/7MFsi9BWy6g/s1600/unawaveblue.png
 http://3.bp.blogspot.com/-M_VbAN5I3oI/TwGLuzG6brI/AAAAAAAACt0/AIqLshS0bnU/s1600/unawavegreen.png
 http://3.bp.blogspot.com/-vZuB9RTfKOA/TwGLvhPDNpI/AAAAAAAACt8/pNDebk04ukg/s1600/unawavegrey.png
 http://4.bp.blogspot.com/-lcr3FSxfA_Y/TwGLwO043HI/AAAAAAAACuE/B8y_ebkcr2I/s1600/unawavepink.png
 http://1.bp.blogspot.com/-sR_NDN9yhNA/TwGLwppCkOI/AAAAAAAACuM/TEGlxYGyrV0/s1600/unawavepurple.png
http://3.bp.blogspot.com/-3Cx2hiZoj0g/TwGLxWPJQdI/AAAAAAAACuY/-R4Mfl_-9GA/s1600/unawaveturqoise.png
just comment kalau ambil :) tak perlu credit pun tak pe okaii :) mekasih ^^
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

FREEBIES : Background part-18

nie una bagi freebies background bentuk ala2 note pulak :) and una dah tweak colour dia . hope korunk suka .
*original background :)
 http://1.bp.blogspot.com/-yKSu6-xG9eE/TwGIHcO0agI/AAAAAAAACss/ehsfQYgqH8U/s1600/cutebackground1+%252815%2529.gif
 http://3.bp.blogspot.com/-dmDrY-rBWAo/TwGIIC4RQNI/AAAAAAAACsw/Ubfw4Ib1IOk/s1600/unanoteblue.gif
 http://4.bp.blogspot.com/-l3zNeKZgRAA/TwGIIifiDII/AAAAAAAACs4/lGYl6-XTh6E/s1600/unanotegreen.gif
 http://1.bp.blogspot.com/-3PBmvNum65Q/TwGIeScgF0I/AAAAAAAACtE/gMS33U7ulaY/s1600/unanotegrey.gif
 http://2.bp.blogspot.com/-PK1RKlYNeRw/TwGIfLissDI/AAAAAAAACtM/XV_NhTo8gdU/s1600/unanoteorange.gif
 http://3.bp.blogspot.com/-GwB7RLSo-bs/TwGIgEmhWMI/AAAAAAAACtQ/DM5HZoLCk1A/s1600/unanotepink.gif
 http://4.bp.blogspot.com/-4_zJFubGVhs/TwGIgq2rjLI/AAAAAAAACtc/xAiypuwI5bc/s1600/unanotepurple.gif
http://3.bp.blogspot.com/-Xx6q9VjXdPs/TwGIiDkmAsI/AAAAAAAACtk/IESko7ufQmg/s1600/unanoteturqoise.gif
mcm biasa , komen saja :) tak perlu credit pun tak apa sebab this is not my creation . i just tweak it into many colours :)
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?

FREEBIES : Background part-17

now , is frebies background kotak2 , dah lama dah ade request untuk background nie untuk una tweak colour , tapi baru skrg una berpeluang nak bagi korunk . hehehe :D soo , ambil lah . una dah tweak kan colour dia .
 http://4.bp.blogspot.com/-YFBP6Pgp00A/TwGFlzixfWI/AAAAAAAACrw/Qgtvdqvzwx0/s320/unakotakblue.jpg
 http://3.bp.blogspot.com/-lsaRFO82ojI/TwGFn4_r2jI/AAAAAAAACr4/efTUwxmBGlA/s320/unakotakgreen.jpg
 http://3.bp.blogspot.com/-8XeMK8VyNlI/TwGFqf8APrI/AAAAAAAACsA/OyvKWEiQaAw/s320/unakotakgrey.jpg
 http://4.bp.blogspot.com/-FnqWy1cCx3w/TwGFtOy9BdI/AAAAAAAACsI/oAbuYPohQUs/s320/unakotakpink.jpg
 http://1.bp.blogspot.com/-dQciwSziL14/TwGFw3Bh-mI/AAAAAAAACsQ/MuvEa16fqSI/s320/unakotakpurple.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-FrowP3YVZgw/TwGFy_CMyBI/AAAAAAAACsY/pzs17HBqZ48/s320/unakotakturqoise.jpg
tak perlu credit pun tak pe :) just comment kalau ambil sebab bg nie bukan una buat , una just tweak colour je :) mekasih semuaaa .
Hai! Selamat membaca. Jangan lupa tinggal komen ya?